Zwangerschapsreflex

Al is zwangerschap geen ziekte, toch kunnen er tijdens de zwangerschap hinderlijke klachten ontstaan. Veel van deze klachten kunnen zonder enig bezwaar met reflexzonemassage behandeld worden. Het is een aangename, milde niet-toxische behandelmethode die tevens voor een goede doorbloeding van het gehele lichaam zorgt en een heerlijke ontspanning met zich mee kan brengen, waar niet alleen de moeder maar ook het kind baat bij heeft.

Door ervaring is gebleken dat reflexzonetherapie tijdens de hele zwangerschapsperiode veel goed kan doen. Bij een risico zwangerschap ligt de beslissing voor een behandeling bij een arts of verloskundige.

Je kunt deze speciale reflexzonetherapie al toepassen, voordat je zwanger bent of wanneer een zwangerschap wat langer op zich laat wachten, ook de partner behandelen met reflexzone massage kan in dit geval heel positief zijn.

Ook tijdens of net voor de bevalling kan men baat hebben bij een speciale reflexzonebehandeling. Denk hierbij aan de wee├źn die niet op gang willen komen of het wegvallen van wee├źnactiviteit.

Na de geboorte van de baby kan de algemene reflexzonemassage ervoor zorgen dat het fysieke lichaam sneller hersteld. Ook kan het helpen bij een postnatale depressie, of ter voorkoming daarvan, wanneer de vrouw deze ervaring al heeft gehad bij een vorige zwangerschap. Of gewoon om de rust te ervaren alleen of samen met je baby.