Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een alternatieve therapie en wordt toegepast bij diverse (pijn)klachten. De basisgedachte is dat reflexzones op voeten, handen, hoofd en oren in verbinding staan met organen, weefsels, zenuwen, botten en klieren. De behandeling is gericht op het opheffen van blokkades in de energiedoorstroom.

Reflexzonetherapie is een holistische behandelmethode. Dat wil zeggen dat de behandeling niet alleen gericht is op een ziekteverschijnsel maar op de totale mens en op het stimuleren van het zelf genezend proces. Een reflexzonetherapeut stelt geen diagnose en vervangt niet de reguliere gezondheidszorg. Reflexzonetherapie ondersteunt de natuurlijke processen.

Het behandelen van reflexzones door massage op de voeten, handen, oren en het hoofd verbetert de doorbloeding. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Het ontspannende effect van de behandeling heeft zowel lichamelijk als geestelijk een genezende werking. Er komen hormonale stoffen vrij zoals endorfine en adrenaline, die een pijnstillende werking hebben. U komt tot rust en voelt zich ontspannen.

Reflexzonetherapie bestaat ongeveer 5000 jaar en werd reeds door de Egyptenaren en Grieken bedreven. Dr. William Fitzgerald hield zich met name bezig met orgaanbehandeling via drukpunten op de handen en voeten. Dr. Reley, Eunice Ingham en Hanne Marquardt hebben de reflexzonetherapie verder ontwikkeld.

De therapie wordt in Nederland uitgeoefend door erkende therapeuten die door veel verzekeraars worden geaccepteerd. Daarom wordt de therapie geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor de voorwaarden van uw verzekering.