Voetreflex

Het behandelen van reflexzones door massage op de voeten, handen, oren en het hoofd verbetert de doorbloeding. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

Van groot belang is, uitgebreid stil te staan bij de klachten; welke zones zijn verstoord, hoe lang bestaan de klachten al en welke ziektes en/of operaties heeft iemand achter de rug. Dit gebeurd middels een uitgebreid gesprek met vragen over uw algehele gesteldheid. (Ook wel anamnese genoemd.)

Ik zal naar de voeten kijken, ruiken en voelen. Dit alles is van belang omdat u met de klacht(en) als totaal wordt bekeken. De zogenaamde holistische benadering.

Hoe zien de behandelingen eruit:

We beginnen met een intake. Tijdens de intake bekijk en behandel ik de voeten. Met deze informatie maak ik een behandelplan dat als rode draad gaat dienen voor de komende behandelingen. Dit behandelplan bespreek ik samen met u.

De behandelingen duren ongeveer een uur. Bij kinderen en baby’s wordt deze tijd aangepast aan het kind. Een intake duurt ongeveer 1,5 uur.

Voor wie met regelmaat tegen ‘dezelfde’ problemen of klachten aanloopt is reflexzonetherapie mogelijk een goed begin.