Neuroreflex

Neuroreflexologie is een bijzondere techniek en behandelwijze die ontstaan is vanuit voetreflexologie. 
Via het ruggenmerg, dat zich in de wervelkolom bevindt, gaan zenuwbanen naar de organen, spieren en systemen (o.a. het ademhalingssysteem, spijsverteringssysteem en het hormonaal systeem). 
Als er zich een blokkade op een van deze zenuwbanen bevindt kan deze blokkade verschillende soorten klachten veroorzaken.

Hoe werkt neuro-reflexzonetherapie?
Tijdens de behandeling worden zenuwbanen bewerkt en blokkades opgespoord. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk (bot op bot) op de zone van de wervelkolom op de voet. Wanneer een zenuw geblokkeerd is kan dit zeer pijnlijk zijn. Vooral de duur van de pijn tijdens het toepassen van druk zegt iets over de toestand van de betreffende zenuw. 
Neuro-reflexzonetherapie is onder andere inzetbaar bij:
– klachten van het bewegingsapparaat (nek, rug, armen, schouders,  etc.)
– spijsverteringsklachten, krampen
– ademhalingsklachten, aangezichtsverlamming.

Het doel van neuro-reflexzonetherapie is door het activeren van de betreffende zenuwbanen de zenuw aan te zetten om informatie weer door te laten stromen, waardoor het lichaam de kans krijgt de balans weer te herstellen. 

Deze vorm van reflexzonetherapie kan afzonderlijk of samen met de voetreflexmassage worden uitgevoerd. De therapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Echter, hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.